2013. november 27., szerda

5.Halottak

A hó ropog a talpam alatt és Ricinek is. Ahogy sétálok, igyekszem elseperni a lábnyomaimat. Már a hegyek közelében járunk, amikor eldörren az első ágyú. Ijedten összenézünk, de végül tovább sétálunk. Miközben lépkedünk, megszámolom hányan haltak meg. Nyolc. Nyolc ágyú dörrent el. Szóval az első másfél órában nyolc embert öltek meg. Megérkezünk a hegy aljába.
- Fel? - kérdezi Ulrica mögülem. Bólintok és elindulok felfelé. A hegy oldalán nincsen annyi hó így könnyebben tudok mozogni.
- Keressünk valami víz feltöltő helyet. - ajánlom. Rici nem ellenkezik. Fél óra gyaloglást követően találunk egy kis forrást, szerűséget. A hó belehullik a vizébe és azonnal elolvad. Magam elé húzom a táskámat és kotorászni kezdek benne. Nem nézem meg a zsákmányomat csak egy kulacs után keresgélek. Végre megtalálom és töltök bele vizet. Ulrica is megtölti az övét majd tovább állunk. A hegy szélén észreveszek egy csapat alpesi fehér nyulat. Kihúzok a tegezből egy nyílvesszőt és felaljazom az íjamat. Elejtek két nyulat. Odafutok és megfogom őket a lábuknál fogva. Rici megnyúzza az állatokat, míg én tüzet gyújtok. A nap már lemenőben van, ezért nem gyújtok olyan tüzet, ami nagy lángokkal elárulna minket. Megsütjük a nyulakat és lakmározni kezdünk. Kajálás után hóval szórom be a tüzet és elhajítom a fákat. Folytatjuk az utunkat egészen addig, amíg nem találunk egy tökéletesnek bizonyuló barlangot a hegy oldalában.
- Ez a hely király! Közel van a vízhez és még kaja is lesz! - dobja le a zsákját a földre Ulrica. Követem a barlangba és a mélyére húzódom. A nap már lement a barlangban pedig sötét van. Kihúzom a táskám cipzárját és a földre borítom a tartalmát. Egy üveg víz, csomagolt aszalt gyümölcs, meleg hálózsák, valami fertőtlenítő szer, egy húskonzerv, egy köteg madzag és egy doboz gyufa. Visszapakolok mindent a táskámba és magam mellé teszem. A késeket, amiket a bőségszarunál szereztem az övemre erősítem. Ulrica hozzám hasonlóan kiborítja a táskáját. Jód, szárított hús, éjjel látó szemüveg, egy tekercs madzag, kötszerek és egy kis doboz.
- Mi lehet benne? - csavarja le a tetejét. Elszörnyed, amikor meglátja a doboz tartalmát.
- Pia? - nevetek fel hitetlenül. - Miért van egy doboz pia a táskádban? - tapasztom be a számat, hogy ne hallatszódjon ki a nevetésem.
- Szerintem fertőtleníteni, de az is lehet, hogy a Játékmesterek ki akarnak ütni! - jegyzi meg és belekortyolt a dobozba.
- Rici! - rivallok rá. - Hagyd, meg és ne üsd ki magad! - szólok rá indulatosan. Kint már sötét van, amiből arra következtetek, hogy a nap teljesen eltűnt. Kiülünk a barlang szájához és várjuk, hogy a himnusz felcsendüljön. Végre elérkezik a himnusz és megjelenik a Kapitólium címere. A harmadik körzeti fiú képe kerül fel elsőnek. Az ő képét az ötödik körzetbeli fiú képe követi. A hatodik körzetből mindketten meghaltak. A fiú az, akit lelőttem a bőségszarunál. A hetedik körzetbeli lány támadt Ulricára! A nyolcadik körzet kiválasztottjai is meghaltak. Végül a tizenegyedik körzet lányát Hyacinth képét vetítik és vége is. A szívem dobban egyet. Nash még életben van. Tényleg Nash! A bőségszarunál láttam és az ellenkező irányba ment, mint én. Egy tőr és egy kést volt a kezében a hátán pedig egy túrazsák fityegett. Már éppen vissza akarok mászni a barlangba, amikor a távolból egy éles sikolyt hallok, majd eldörren az ágyú. Nyelek egyet. Most már nem tudom meg, hogy ki az csak holnap. Az első nap kilenc embert öltek meg!
- Feküdj, le nyugodtan majd én kezdem az őrséget! - mosolyog Ulrica. Ásítva bólintok. Kihúzom a hálózsákot a táskámból. Beledugom a lábamat cipőstől-mindenestől és a fejem alá teszem a táskámat. A szemem előtt megjelennek a húgaim és apa. Mi lehet velük? Van mit enniük? Vajon félnek, hogy mi lesz velem idebenn? Lehunyom a szememet és mély álomba merülök.

Egy, két órát aludhattam. Ulrica a barlang oldalának dőlve az éjjel látó szemüveggel a szemén bámul kifelé. A hó még mindig szakad. Kibújok a hálózsákomból. Az övemen összekoccannak a kések. A hangra szövetségesem odakapja a fejét.
- Nyugodtan aludj. - nyújtózkodom. Rici arca ellágyul és helyet cserélünk. Megnyugtat, amikor meghallom mély szuszogását. Felveszem az íjamat és nyilaimat és kimegyek a barlangból. Egy csapat siketfajd totyog felénk. Lekapok vagy hármat és visszaviszem őket a barlangba. A késemmel megkopasztom az állatokat és tüzet gyújtok. Megsütöm mind a három madarat és az egyiket meg is eszem. A másik kettőt elteszem a táskám mélyébe. A nap elindul felfelé az égen amiből arra következtetek, hogy ideje felkeltenem a szövetségesemet.
- Rici ébredj! - rázom meg a vállát. Ulrica szemei kipattannak és ásít egyet. Odaadom neki a siketfajd combokat, és amíg eszik, elpakolom a holmimat. Miután Rici megreggelizett elindulunk a pirkadatban. Csendben megyünk egymás mellett amikor Ulrica hangosan felsóhajt.
- Baj van? - fordulok felé. Rici bólint.
- Van egy fiú. Pontosabban volt egy fiú, aki nagyon tetszett. Kedves volt meg minden én pedig totál bevettem a dumáját meg minden erre a kiképzés utolsó napján közölte velem, hogy van barátnője. - húzza meg a vállán a táskáját.
- Ki volt az? - seperem el a lábnyomaimat.
- Fergus az ötödikből. A bőségszarunál megöltem. Akkor támadt rám a hetes csaj. - sziszegi. Na, akkor én nem akarok vele rosszba lenni. Ha megölt egy fiút, csak mert átverte velem mit csinálna, ha itt hagynám? Kifújom a számon át a levegőt és a hidegben kis füstfelhőt csinálva elpárolog.

Meg is volnánk az ötödik résszel! Most pedig következzenek a halottak:
Jamal Barker, Fergus Chase, Rashid Ware, Thelma Deleon, Nevaeh Avila, Rhett Navarro, Benita Hobbs, Hyacinth Russo
Tudom ez csak nyolc, de nem árulom el, hogy ki a kilencedik, Majd megtudjátok.
Ui: köszönöm a komikat, pipákat és feliratkozókat! Lots Of Love!  

          

2 megjegyzés:

  1. Érdekes, érdekes, érdekes, érdekes. Kíváncsi vagyok a továbbiakra és nem is szimpatokus annyira Ulrica, valahogy nem.
    Na, mindegy. Szia
    Abbs :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett! Várom a kövit! Kíváncsi vagyok h ki a kilencedik ;-)

    VálaszTörlés